Veelgestelde vragen

Is jullie aanpak voor iedere organisatie, branche en niveau geschikt?

Ja. Onze methodiek is universeel. Wij werken veel voor bedrijven kleiner dan 250 medewerkers of afdelingen van groteren organisaties. In individuele trajecten is het niveau van deelnemers MBO / HBO en WO. Daarnaast hebben we ervaring in diverse branches (o.a. Industrie; Detailhandel; Glastuinbouw; Zakelijke dienstverlening; Zorg en Welzijn) wat ons enerzijds de mogelijkheid biedt om branchegewijs organisaties te laten leren en te zorgen voor een gezonde kruisbestuiving tussen verschillende branches, zodat van elkaar geleerd wordt.

Waarin onderscheidt Ontwikkelwijzer zich?

Wij betrekken in een vroegtijdig stadium zo veel mogelijk lagen van de organisatie bij ontwikkelingsprocessen, zodat iedereen meedenkt en meedoet. Daarnaast krijgen wij complimenten, doordat wij niet alleen een adviserende rol aannemen in het proces, maar ook actief meewerken en het DOEN benadrukken. Dat geeft onszelf ook de grootste voldoening.

Hoe lang duurt een verandertraject?

Dat verschilt per opdracht. Wij maken een maatwerk opdrachtomschrijving en leveren tussentijds resultaten op, zodat altijd zichtbaar is wat we doen en wat nog op stapel staat. Ervaring leert dat bij iedere ontwikkeling en verandering onvoorspelbare zaken zich voordoen. Wij zorgen dat we altijd voldoende ruimte beschikbaar hebben om hierop te reageren en voldoende tempo te houden. Samen maken we een planning welke richting geeft aan de activiteiten. Door intensief samen te werken is niet zozeer de duur van het traject als wel de intensiteit van het proces dat het resultaat oplevert.

Wat zijn de tarieven?

Onze tarieven liggen landelijk gezien bijzonder concurrerend. Dit kan omdat wij werken zonder overhead en net als veel van onze klanten ook op de kleintjes letten. Daarnaast werkt bijvoorbeeld ons organisatieprogramma met een fixed price. Dan zijn er geen verrassingen achteraf.