Maak van een 8 een 10

Een goed team bestaat vaak niet uit louter gelijkgestemden. Uit onderzoek blijkt dat gemende (heterogene) teams tot betere besluiten komen en zich makkelijker kunnen aanpassen aan veranderde omstandigheden.

Wie in teams met een grote verscheidenheid aan karakters werkt, weet ook dat het proces wel eens moeizamer kan verlopen dan gewenst. Diversiteit en samenwerken zijn mooie woorden, maar kunnen elkaar ook tegenwerken. Gebruik maken van elkaars talenten om samen naar een gemeenschappelijk doel te werken. Dat is het ideaal, toch?

Om teams samen en met plezier te laten knallen hebben wij Teamwerk ontwikkelt. Met behulp van verschillende inzichtgevende instrumenten en methoden gaan we aan de slag om de beste prestatie uit jouw team te halen. Daarbij kijken we vooral hoe we van een 8 een 10 kunnen maken. Dat geeft energie, die nodig is om samen een topprestatie te leveren. Myers Briggs Type Indicator (MBTI) vormt de basis van Teamwerk. De MBTI legt via 4 vragen de voorkeuren en talenten van jou en het team bloot:

  • Waar krijg ik energie van?
  • Hoe neem ik informatie op?
  • Hoe kom ik tot beslissingen?
  • Hoe deel ik mijn leven in?

Deze 4 vragen leiden uiteindelijk tot een archetype van elk van de teamleden. De archetypen geven inzicht in onbewuste voorkeuren die ieder van ons heeft. Het onbewuste bewust gebruiken zorgt ervoor dat je jezelf binnen het team kunt inzetten op jouw natuurlijke talent. Je zult versteld staan van de mogelijkheden die MBTI biedt in samenwerking, leidinggeven, organiseren en presteren.

Een ideaal instrument voor teams die meer uit zichzelf willen halen en leidinggevenden die hun team beter willen coachen.

Neem gerust contact met ons op om hier meer over te weten te komen.